Picture
Jammen har det ikke vært småkaldt de siste dagene... Etter skikkelig julekos med varmt hus og tilgjengelige fang var det slett ikke kjekt å måtte fryse seg gjennom nyttårshelga. Rett og slett dårlig gjort!
Enda godt sola skinner og jeg har noen fine steder å nyte den på. Dagene blir lysere, sånn smått om senn, og det er deilig å rusle ut etter at rimfrosten er omgjort til kjølig dugg under potene. 
At menneskene mine absolutt skal traske ut før den tid får være opp til dem, jeg har det ikke travelt, siden musebarna ikke våkner før sola skinner de heller. 
Ha en flott januar alle sammen og lykke til med et helt nytt år, her har jeg skjønt at det kan bli hektisk om disse folka som bor hos meg skal gjennomføre alt de prater om, godt jeg er katt og kan gjøre som jeg vil!

 
 
Picture
Nå er det faktisk nok!
Ikke bare har jeg vært utsatt for kraftig barnemishandling, alle VET at hankatter ikke skal lukte såpe!, men i tillegg må jeg ha på meg denne trange ekle lua som liksom skal gjøre det så koooooselig!

Enda godt at jeg har sjekket handleposene de siste dagene og i alle fall fått bekreftet at det er kjøpt inn nok godsaker til oss firbente også, greit å slippe å jakte på musebarna nå i jula, de får få noen fridager til utpå nyåret, tenker jeg. 

Både søstra mi og jeg koser oss mest innendørs om dagen, her fyres det på peisen, det spilles god musikk, og disse nissene overalt er litt morsomme å leke med, og det røde pleddet mitt som jeg trodde var vekk er mirakuløst kommet til rette igjen.

Nå skal jeg bare komme meg en tur ut i vinmarka for å bli kvitt denne såpa, og så er det kanskje klart for litt godmat? 
Foreldrene mine skal spise råtten fisk i kveld, jeg tenker jeg tar min fersk...

En riktig GOD JUL og spennende NYTT ÅR til venner og kjente, to og firbente. 


AUGUUUURIIIIII

 
 
Picture
...mest fordi jeg var sur på foreldra mine. De har spesielt liten forståelse for at når vi katter er sultne, så ER vi sultne, nemlig!

Når jeg sier i fra om at det er tomt i matskåla, og de bare sitter der med hver sin pc foran peisen, må det da være mulig å få påfyll? Hvor vanskelig kan det være, liksom?

Så ble det til at jeg måtte gå på jakt da - og jeg som egentlig ikke liker 
rotter no' særlig, men siden det er tynt med harepusbarn for tiden, så...

Men, som sagt, rotter smaker ikke spesielt godt, så jeg nøyde meg med hjerte, lever og nyrer, det holder til jeg omsider får no' middag...

Undrer meg litt på hva disse to jobber med om dagen, ja, ja, får vel vite det etterhvert, lover å sladre om det er noe spennende!

 
 
Picture
Druene er i hus, "grafset" er levert, og jammen begynner det ikke å roe seg rundt husnåven.
Mamma'n min er sliten, pappa'n min er sliten, så jeg må nesten late som jeg er sliten jeg og... Det er ikke så vanskelig, egentlig, jeg bare koser meg litt ekstra, digger denne nye senga mi her i vinduet, og er enda mer fornøyd når det fyres i peisen og jeg kan "rugle" meg til i fanget der jeg trives aller best!

Picture
Jeg vet ikke helt hva ordet delegere betyr, men jeg har i alle fall skjønt at det er meningen at jeg skal si noe om årets innhøsting. Den er ferdig!
Hi, hi... 
Nei, altså, kort referert, mye jobb, lite druer, men, veldig bra kvalitet! Flott høstvær i september og stabilt vær gjennom hele høstinga vil gi flotte viner også i 2014, men dyrt vil det altså bli, i følge han som kaller seg vinbonde, da...
Ha en fortsatt deilig og avslappende høst, alle sammen, for det skal jeg!

 
 
Picture
Herremin - disse menneskene mine blir jeg nesten gal av...

Det er mørkere kvelder, og kjølig om morra'n, så i mitt hode burde vi nå ta det mer med ro - sove litt lenger, ha meg på fanget både titt og ofte osv.

Men, nei da, de løper rundt uten egentlig å gjøre noen ting, og så kaller de det å vente?
Sitt i ro da vel!!!

De var veldig slitne og frustrerte en stund, så en skulle tro de ville roe litt ned nå når solen har kommet, det har tørket opp ute og druene modner - men det kommer nok. 

Det har blitt vasket og skrubbet ute der vinene er, og kassene står klare, så kanskje det er håp om at denne ventingen snart er over og vi kan ta høst all sammen?

 
 
Picture
Det er lenge siden jeg har fått lov å slippe til nå. og det har egentlig vært mer enn nok å drive med ellers også.

Menneskene mine har løpt rundt seg selv, og gården har vært invadert av andre tobeinte både titt og ofte. Noen av dem var rett så hyggelige, og de fikk jeg til og med dele seng med!

Ellers har det gått i ett kjør, jeg har jaktet harepuser, mus og småfugler, den såkalte søstra mi later som hun har full kontroll på alt og alle og de tobeinte har til og med unt seg noen dager på høye snødekte topper.

Men, det var denne sommeren da, som vi alle ventet på sist jeg var innom her. Den kom forsåvidt også, juni var en flott måned med sol og varme og druene blomstret som bare det. Så var det stopp...

Siden da har det vært høst, vår og høst igjen, og nå er det i alle fall høst, med tåkedotter i dalen og deilig nattetemperatur for en med min tjukke pels. 

Menneskene mine depper litt da, de er nok bekymra for druene sine, men jeg skjønner jo ikke helt hvorfor de allerede driver og kaster så mange av dem på bakken. Ja, ja de vet vel hva de gjør...

 
 
Picture
Jammen har det ikke vært hektisk aktivitet på gården de siste ukene...

Selv har jeg hatt det fryktelig travelt, vi har nemlig hatt en ren invasjon av små harepusbarn som jeg sliter hardt med å ta hånd om!

Foreldra mine har, rent bortsett fra da de reiste fra oss på selveste 1. påskedag for å stå på ski, vært travelt opptatt i vinmarka, cantina'n og med mye styr og bråk nede i den minste leiligheten, tror det begynner å roe seg nå - og det kan være greit siden det visstnok snart kommer noen som skal bo der. Håper de liker katter!

Den nye naturvinen, som jeg tror betyr at den er laget uten noen form for tilsetningsstoffer, ble flasket i går, og det duftet skikkelig deilig, kult etikett er det også. Litt bekymret over at de skal drikke alle 130 flaskene selv, så det er bare å komme på besøk, altså...


 
 
Picture
I følge menneskene mine er vinene herfra perfekt match til påskens godsaker, barbara til svin og geit, og nebbiolo til harepuser og annet vilt. 

Ja, ja - de om det, jeg synes nå harepusene smaker godt uten tilbehør også jeg, og helst så ferske som mulig, men, får jeg ikke det, har jeg forsåvidt ikke noe i mot litt avskjær fra det de tobeinte spiser heller...

Påske vil også si mye besøk, og det er helt greit, så lenge de ikke trekker meg i ørene da, men bilder må de gjerne ta - i min nye sommerpels er jeg riktig så fotogen!

Menneskene mine sier de er "ferdige" i vinmarka, uten at jeg helst skjønner hva de mener med det, skal de ikke gjøre mer der ute i år kanskje? Pøh!

De har dog vært mye der ute i det siste, blitt solbrente og greier, beskjæring, nedbinding, gressklipping og planting av en haug nye barbera-barn, så da har de vel fortjent en liten pause? 

Neste post på programmet er tapping av Amici 2013 og Due Brenton 2012, samt husets egen Rosato, et nytt lite naturprosjekt. Gled dere!

Riktig god påske ønskes fra to og firbente på Tenuta'n 
 
Picture
Jeg må si jeg er litt fornøyd med disse menneskene mine akkurat nå... Greit nok at de var litt høye på pære da de kom hjem fra Norge nå sist, men det ser jammen meg ut til at de faktisk hadde grunn til det.

Gode omtaler og terningkast etter lanseringen av de nye årgangene har gjort dem forholdsvis kjepphøye, men når det vanker bobler på de voksne blir det litt ekstra godt på oss firbente også, reker til meg og saus til sjefskattina, så vi kan ikke klage.

Spesielt artig er det at disse sære eksperimentene blir så godt mottatt, og gubben klipper og limer etiketter til de 60 store flaskene Syrah som skal til Norge nå, sammen med mer grappa... Hva dere mennesker finner på!

 
 
Picture
...men, for å si det slik, i går sludda det!
De kan kalle det vår så mye de bare vil, men før jeg kan gå tørrskodd ute i vinmarka, fuglene legger egg og det er små musebarn tilgjengelig, bruker jeg reservasjonsretten og holder meg her inne!

Sånn rent bortsett fra mangel på vår skjer det mye om dagen, foreldrene min har vært mye i vinmarka og er visstnok ferdige med å klippe - ikke at det slik ut, for det er fremdeles masse kvist overalt, men det kalles nedriving og er noe helt annet, forstå det den som kan.

Ute og reiser er de støtt og stadig, nå sist var de i Oslo og Gubben var superfornøyd med turen, de skryter veldig av de nye årgangen "våre" og da blir vi glade alle sammen og vi får litt ekstra godsaker i skåla!

Jeg er ofte innom La Piccola for å sjekke fremdrift, og gleder meg til den nye senga skal innvies - den skal være på vei, og det er snart de som skal bruke den også, så det er på tide at de blir ferdige snart altså!